Стартира Gabrovo Green Accelerator

20 юли 2021 | 11:14

Целта на Gabrovo Green Accelerator е да стимулира новосъздадени български фирми да развиват зелени иновации в ключови сектори за местната икономика. Компанията, която защити най-добрия проект, ще получи финансова награда в размер на 25 000 лева. Проектът трябва да бъде изпълен на територията на община Габрово.

Желаещите да участват трябва да се регистрират най-късно до 10.08.2021 г. на интернет страницата https://gabrovoinnovationcamp.eu.

Първият етап приключва с обявяване на допуснатите кандидати на 31.08.2021 г., а официалното онлайн откриване е на 1.09.2021 г.

Селектираните компании ще бъдат подпомогнати да структурират бизнеса си чрез онлайн обучителни модули, водени от доказани и успешни професионалисти по темите „Кръгова икономика“, „Стратегия“, „Маркетинг“, „Продажби“, „Иновации“, „Проектен мениджмънт“ и „Презентационни умения“.

Финалът на Gabrovo Green Accelerator ще се състои на 9.10.2021 г. в Габрово, когато компаниите ще представят пред жури своите проекти и най-добрият ще получи финансиране.

Инициативата е част от ангажиментите на Община Габрово като носител на тазгодишната екологична награда на Европейската Комисия „Европейски зелен лист“ и се организира съвместно с областния информационен център и Innovation Starter Box.